söndag 21 december 2008

Chokladkexbitar

En söndag när man är trött å seg blir det ofta att man går å köper färdiglagat flott men inte idag! Satt och bläddra i Vegolandet Veganias Kokbok och fick syn på Chokladkexbitar, detta är ett perfekt recept om man inte orkar lägga ner nån större energi på att laga flott men samtidigt inte vill köpa färdig flott.

Det man behöver är:

50 g smör
2 msk sirap
200 g Mörkchoklad
150 g digestivekex, i småbitar

Smält smöret med sirapen i en kastrull på spisen. Bryt chokladen i bitar och lägg ner dom i kastrullen rör om och låt det smälta. Sen tar du bort kastrullen från plattan och läger ner kexen. Ta fram en bakplåt och ett bakplåtspapper sedan smetar du ut massen på bakplåts pappret och ställer in det i kylen för att låta det stelna.
När det har stelnat tar du en kniv och skär i lämliga bitar.

Inga kommentarer: